subota, 17. kolovoza 2013.

Pomfrit od mrkve

Iako nije cjelovit obrok, ovaj recept je idealan kao prilog. Često se dogodi da ga pravim za doručak. Brz, jednostavan i zdrav! Uživajte!

SASTOJCI:
mrkva
sol
origano
domaća mast i ulje















PRIPREMA:

Mrkvu nasjecite na tanke trakice širine 5-6mm (ja ih režem na mašini za rezanje mesa, brže je i lakse) i posolite.

U tavi otopite domaću mast te u slučaju da ne bude dovoljno nadodajte ulja da bude duboko oko 1cm. Ubaciti mrkvu i pržiti nekih 5 minuta, dok ne omekša. 

Mrkvu ostaviti na kuhinjski papir da se ocijedi i začiniti origanom.

U slast!


SAVIJET:
Lijepo je pomiješati pomrit od mrkve s pomfritom od krompire.  Lijepa kombinacija.

Nema komentara:

Objavi komentar